Aanbod

 Naast individuele coaching en coaching trajecten bied ik ook een Workshop Life Integration Process (LIP) aan.

In deze workshop staan de verschillende levensfasen van de mens centraal en de integratie van deze delen in de persoon die we vandaag de dag zijn. Door het integreren van deze levensfasen, kan een toename van de zin- en samenhang ten opzichte van het leven en de eigen autonomie worden ervaren.

De methode is ontwikkeld door Wilfried Nelles. Hij heeft zich hierbij laten inspireren door de mogelijkheid van het fenomenologisch en plaatsvervangend waarnemen. Waarbij zijn methode zich primair richt op de mens vanuit een intrapersoonlijk perspectief, in plaats van een systemisch perspectief.

Dit krijgt concreet vorm door te werken met (in ieder geval) de volgende vier posities: het ongeboren kind, het kind, de adolescent en de volwassene. Afhankelijk van de leeftijd van de deelnemer die zich openstelt voor het integratieproces, kan daar een vijfde en zesde positie aan worden toegevoegd: namelijk die van de rijpe volwassene en de oudere.

De posities worden in een cirkel opgesteld en er worden leden uit de groep gevraagd om deze te representeren. Op de verschillende posities toont zich vervolgens, door middel van fenomenologisch en plaatsvervangend waarnemen, wat voor de deelnemer aan de orde is voor het 'hier-en-nu'. De innerlijke houding van de mens ten opzichte van zichzelf, is bepalend voor het integratieproces. Door te kunnen accepteren wat er is en dit te erkennen, kan veranderde zin en samenhang worden ervaren en kan bewustzijnsontwikkeling plaatsvinden.

De workshop wordt gegeven door Angelieke Stikkel en Jolie Lancker. Zij hebben een achtergrond in onder meer NLP, psychosociale therapie, verlies- en rouwbegeleiding, systemisch werk, coaching en opstellingenwerk.

Voor wie:

Iedereen die geïnteresseerd is om op laagdrempelige wijze in aanraking te komen met het Life Integration Process, groepsgrootte ongeveer 15 personen, en interesse heeft in eigen persoonsontwikkeling. De workshop heeft vooral een praktische insteek. Het aanvragen van een eigen LIP, of deel uitmaken van iemand anders zijn LIP is vanzelfsprekend op vrijwillige basis.

Waar:

Cursuscentrum Avanturijn, Voetiusstraat 3, 3512 JL Utrecht

Kosten:

De kosten bedragen € 125,- incl. BTW. Koffie en thee zijn inbegrepen bij de prijs.

Datum en tijd:

Deze ééndaagse workshop vindt plaats op de volgende data:

17 mei 2019

27 september 2019

23 november 2019

We werken van 9:30 tot ongeveer 17:00, met een inloop vanaf 09.00

Aanmelden en aanvullende informatie:

info@lancker-stikkel.nl & www.lancker-stikkel.nl

 

 

Ervaringen

"Ik gun iedereen de mogelijkheid om aan zichzelf te werken en het LIP is een zachte en mooie wijze om dat te doen"